Δραστηριοτητες

Ιππασία

Κατά την ελληνική μυθολογία, το Πήλιο ήταν η πατρίδα των μυθικών Κενταύρων, πλάσματα που απεικονίζονται ως μισοί άνθρωποι μισοί άλογα.

Για τους λάτρεις της ιππασίας, ακόμα και αρχάριους , ο ιππικός όμιλος της περιοχής οργανώνει βόλτες με άλογα και εκδρομές ελεύθερης ιππασίας στη φύση.

Για λεπτομέρειες και την οργάνωση της δικής σας απόδρασης απευθυνθείτε σε εμάς.

Ιστιοπλοΐα

Μπορούμε να σας οργανώσουμε ένα υπέροχο ιστιοπλοϊκό ταξίδι στις γειτονικές μας Σποράδες.

( Σκιάθος , Σκόπελος , Αλόννησος (θαλάσσιο Πάρκο) Σκύρος , Αι -Στράτης)

Κατάβαση ( canyoning )

Μπορείτε να κάνετε canyoning στον Μυλοπόταμο 20 λεπτά από ξενοδοχείο μας!

Τι είναι το canyoning; Είναι η κατάβαση σε φαράγγι. Περπάτημα στην κοίτη των φαραγγιών και κατάβαση στους καταρράκτες με σχοινιά, χρησιμοποιώντας την τεχνική του Rappel. Σε μικρά γκρουπ, 6 -10 ατόμων και πάντοτε με την συνοδεία τουλάχιστον δύο έμπειρων οδηγών/εκπαιδευτών βουνού.

Συνήθως διοργανώνονται εκδρομές από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο, και προσέχοντας κατά τους θερινούς μήνες, αν το φαράγγι που μας ενδιαφέρει διατηρεί ακόμη ικανοποιητική ροή νερού.

Το φαράγγι στο Μυλοπόταμος εκτός από την πλούσια βλάστησή και τα 8 συνεχόμενα ραπέλ από 5- 20 μέτρα καταλήγει σε μία από τις ποιό όμορφες παραλίες του Πηλίου. Η συνέχεια με μπάνιο στη θάλασσα είναι επιβεβλημένη!

Πεζοπορία

Το περπάτημα στο Πήλιο

Το Πήλιο διαθέτει μεγάλο αριθμό από μονοπάτια που είναι ιδανικά για περιπατητικό, ιππικό και ποδηλατικό τουρισμό, ήπιας μορφής.

Παρά το πέρασμα του χρόνου, πολλά από τα παλιά μονοπάτια διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση χάρη στη φροντίδα των τοπικών κοινωνιών δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να εξερευνήσει το βουνό από κοντά και με ασφάλεια.

Περιπατητικές διαδρομές

Οι διαδρομές που παρουσιάζονται είναι οι πιο χαρακτηριστικές για το Ανατολικό Πήλιο και την περιοχή του Δήμου Μουρεσίου.

Διαδρομή

Διάρκεια (Ώρες)

Απόσταση (Μέτρα)

Δυσκολία

1.

Άγιος Ιωάννης – Φακίστρα

01:30

4000

Μέτρια

2.

Κισσός – Άγιος Ιωάννης

01:00

2500

Εύκολη

3.

Κισσός – Μούρεσι

01:30

3000

Μέτρια

4.

Μηλιές – Τσαγκαράδα

04:15

10000

Μέτρια

5.

Μούρεσι – Άγιος Ιωάννης

01:00

2600

Εύκολη

6.

Πουρί – Χορευτό

02:00

5700

Εύκολη

7.

Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη

01:30

4000

Εύκολη

8.

Χάνια – Κισσός

03:00

8000

Μέτρια

escapeway