Το Πηλιο

    Το βουνό του Πηλίου βρίσκεται στην Ανατολική Κεντρική Ελλάδα, στο νομό Μαγνησίας στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται η πόλη του Βόλου και πρωτεύουσα του νομού.  Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, μηλιές και στις ανατολικές πλαγιές του ελιές.

    Το Πήλιο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσφέρει στον επισκέπτη θαλάσσιο και χειμερινό σκι, πεζοπορίες, ποδηλασία, οδικές εξορμίσεις και καλοκαιρινά θαλάσσια σπορ σε παραλίες  τόσο από το  Αιγαίο Πέλάγος όσο και από τον Παγασητικό κόλπο, που φημίζονται για τα καταγάλανα καθαρά νερά τους, ενώ πολλές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το βουνό παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες του χρόνου και  διαθέτει όλες τις κατάλληλες υποδομές ώστε να  φιλοξενήσει  μεγάλο όγκο παραθεριστών.

    Κατά την διάρκεια του έτους λαμβάνουν χώρα διάφορα πανηγύρια και εκδηλώσεις όπου πωλούνται πολλά τοπικά προιόντα από τοπικούς γυναικείους  συνεταιρισμούς όπως γλυκά του κουταλιού, χυλοπίτες, τραχανάς, τσίπουρο, μέλι και βασιλικός πολτός.

    Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί πολλές Εκκλησίες και Μοναστήρια, χώροι κατάνυξης και θρησκευτικής λατρείας, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή του Πηλίου.

    Μέσω οδικού δικτύου παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα 70 πανέμορφα και γραφικά χωριά του .

    Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και χαλάρωση για περιπέτεια και συγκινήσεις…